• Kerkstraat 2
  • Dorpsstraat 12
  • Dorpsstraat 51
  • NH Kerk Kerkstraat
  • Sint Sebastianuskerk
  • Plan Dorpsstraat 32
  • Kerkstraat 20
  • Rietveld Huis van den Doel
  • Dorpsstraat 42 - 42a te Ilpendam
  • Oude Kanaal Ilpendam
  • Logo
Dorpsraad Ilpendam deelt wat er speeltPVV ondanks verwachte zege niet invloedrijk in Brussel: 'Je staat buitenspel''Veel jonge kiezers willen radicalere keuzes dan de democratie toelaat'Kamer: Gezondheidswinst voorwaarde bij vergroening Tata SteelAdema hoopt op terugkeer pulsvisserij; werken aan gunfactor in EUVerdachte fietsongeluk oud-minister Dekker vrijgesprokenStaatssecretaris accepteert geen verder uitstel onderzeeboten-deal'Nederland onvoldoende weerbaar tegen hybride aanvallen'Hoe laat je de Europese verkiezingen leven? Partijen nog één keer de straat opHoe Brussel en Den Haag influencers inzetten voor de Europese verkiezingenKabinet: pas door met 'methode-Laurentien' na aanpassingenPlasterk over excuses aan Omtzigt in Telegraaf: 'Was geen gelukkige vorm'Kabinet belooft snel met plan te komen tegen Russische dreiging op NoordzeeStichting Laurentien en ministerie overhoop over toeslagenaffaire, morgen besluit kabinetNieuw kabinet kijkt naar FvD voor meerderheid in Eerste KamerRutte over NAVO-baan: 'Ik ben optimistisch, maar het is nog niet rond'Nederland dreigt subsidie scanners in haven te verliezen door spionagecontrolesOrbán nog niet overtuigd, maar sluit Rutte als NAVO-topman ook niet uitVan der Plas na gesprek in Brussel: vooral investeren in goede relatiesDick Schoof wil 'premier van alle Nederlanders' zijnReacties op Schoof: van 'goede vent' tot vraagtekens bij verledenVergeet niet onze pagina in uw favorieten te zetten ...

Nieuws

Help jij ons deze boompjes te redden?

De gemeente heeft zich aangesloten bij ‘meer bomen nu’. Deze stichting verwijderd jonge boompjes (zaailingen) ca. 1 m1 a 2m1 hoogte en geeft deze een nieuwe bestemming. Komende zaterdag gaan ze een klein deel (dus niet alle) van de zaailingen in het Van Oorschotplantsoen verwijderen. Zie onderstaande info.

Lees meer: Help jij ons deze boompjes te redden?

Schrijf reactie (0 Reacties)

Inloopavond Groot onderhoud Fuutstraat op 8 februari 2024

De Fuutstraat in Ilpendam staat op het programma voor groot onderhoud in 2024.

De bestaande bestrating in de straat is verzakt en voldoet niet meer aan de gestelde kwaliteitseisen. Ook stroomt het riool niet goed af naar het gemaal, waardoor het riool vaker vervuild of verstopt raakt.
Daarom wil Gemeente Waterland de straat herstraten, ophogen en werkzaamheden aan het riool uitvoeren. Daarnaast willen zij ook de inrichting van de rijbaan, parkeervakken, groen-, en speelvoorzieningen in de straat verbeteren. Hiervoor is een voorlopig ontwerp gemaakt.

Lees meer: Inloopavond Groot onderhoud Fuutstraat op 8 februari 2024

Schrijf reactie (0 Reacties)

450 Jaar Slag op de Zuiderzee [1573-2023]

Aan de boeren, burgers en buitenlui in de verschillende kernen in en rond Waterland,

Het zal u niet ontgaan zijn, na verschillende meldingen in de pers, op Facebook en Instagram, dat er hard gewerkt is door veel vrijwilligers om de Slag op de Zuiderzee van 1573 te herdenken en te vieren.

450 jaar geleden vond deze slag plaats tussen Amsterdam en Hoorn en vormde het keerpunt in de strijd van de watergeuzen tegen de Spanjaarden. De vloot van de watergeuzen stond onder leiding van Cornelis Dirkszoon, toenmalig burgemeester van Monnickendam.
De herdenking van deze slag vindt plaats van 6 juli t/m het weekend van 8/9 oktober met de periode van 6 t/m 16 juli als hoogtepunt van de festiviteiten.

Lees meer: 450 Jaar Slag op de Zuiderzee [1573-2023]

Schrijf reactie (0 Reacties)

Uitslag verkiezingen 16 maart 2022

Op woensdag 16 maart 2022 werden in Dorpshuis Ilpendam de gemeentelijke verkiezingen gehouden, gecombineerd met de mogelijkheid te stemmen op Dorpsraad Ilpendam. Men kon stemmen op een kandidaat en/of stemmen op de vraag of de Dorpsraad Ilpendam voor gemeente Ilpendam moest blijven bestaan. De uitslag was als volgt :

Lees meer: Uitslag verkiezingen 16 maart 2022

Schrijf reactie (0 Reacties)